top of page

Di. 23 augustus - Veralim Zomerterras ‘Onder de Brug’

Bijgewerkt op: 17 aug. 2022

Veralim start het nieuwe seizoen 2022-2023 met een dubbelprogramma!


Vorig jaar startte Veralim voor de eerste maal het nieuwe seizoen met een netwerkreceptie “ Veralim Zomerterras”. Door het succes van dit initiatief maken we hier nu een jaarlijkse traditie van: nu op het mooie terras “Onder de Brug” van Vroenhoeven (Maastrichtersteenweg 212, 3770 Vroenhoven (Riemst), 15 meter boven het Albertkanaal en dit op dinsdag 23 augustus om 19.00u.


Om 17.00u nodigt Veralim je ook uit om het vernieuwde belevingscentrum ‘De Brug’ te ontdekken onder leiding van een gids.


Eén brug, twee boeiende verhalen… De brug van Vroenhoven brengt twee boeiende verhalen samen:

  • De Tweede Wereldoorlog begon voor België op 10 mei 1940 aan de brug van Vroenhoven. En tegelijkertijd aan de bruggen van Veldwezelt en Kanne, op het fort van Eben-Emael en in Maastricht en Tongeren. Ze waren het doelwit van één gecoördineerde Duitse verrassingsaanval met zweefvliegtuigen.

  • Het belevingscentrum binnenvaart dompelt je onder in de wereld van de kanalen en de binnenvaart. Een buitenkans voor iedereen die graag actief ontdekt. Je ziet hoe een sluis werkt. Je test je kennis in een quiz. Je wordt uitgedaagd om een binnenschip door een sluis te sturen. Al je zintuigen worden aangesproken.


Programma

  • 17u00 Onthaal en start van de rondleidingen in verschillende groepen

  • 19u00 Start netwerkreceptie "Veralim Zomerterras' in brasserie ‘Onder de Brug’

Voor deze activiteit kan niet meer ingeschreven worden.


Comments


bottom of page