top of page

Do. 18 april - Bezoek Tabloo Dessel en bergingswandeling

Bijgewerkt op: 12 apr.

Op donderdag 18 april brengen we een bezoek aan Tabloo Dessel, het educatief centrum waar je alles komt te weten over radioactiviteit en radioactief afval.
Zin in een uitstap naar een onzichtbare wereld? Al doende kennismaken met radioactiviteit, het beheer van radioactief afval en het onderzoek naar nucleaire toepassingen? Tijd maken voor iets lekkers en ontspannen in de buitenlucht?

Dat staat er allemaal op ons programma.

 

Eerst dompelen we ons onder in een onzichtbare wereld. Met tientallen interactieve opstellingen biedt de vaste tentoonstelling van Tabloo je een unieke inkijk in de wereld van radioactiviteit.

Ontdek hoe radioactief afval ontstaat en hoe we het beheren. Kom te weten voor welke uitdagingen we staan en hoe de bevolking mee naar oplossingen zoekt. Pluis uit welk onderzoek naar nucleaire toepassingen er vandaag allemaal gebeurt.

 

Ben je benieuwd waar een deel van het radioactieve afval veilig en voorgoed geborgen zal worden?We zullen het in de namiddag tijdens de bergingswandeling met onze eigen ogen ontdekken.

De bergingswandeling neemt ons mee tot aan de plaats van de toekomstige bovengrondse installatie voor radioactief afval. Onderweg krijgen we uitleg over de nucleaire installaties die we passeren en over de plaatselijke natuur.Een unieke lusvormige wandeling van 5 km, met gids.


Programma

 

9.50u Afspraak aan de ingang van het bezoekerscentrum Tabloo Dessel

10.00u Groepsbezoek aan EXPOO met gids

12.15u Lunch

14.00u Bergingswandeling met gids

16.00u Afronding in cafetaria

 

Praktisch

 

Voor deze activiteit voorzien we 1 groep van max. 25 deelnemers. Gezien het een daguitstap betreft en de afstand, is carpooling zeker een optie. 

Locatie: Gravenstraat 3, 2480 Dessel.


Bij het inschrijven mag je onder opmerking steeds aangeven of je graag met iemand wenst mee te rijden of je eventueel iemand wenst mee te nemen (vermeld je adres en telefoonnummer), Wij zorgen dan voor een eventuele match.

 Er is een ruime en gratis parking aan het educatief centrum.

 

De prijs voor deze daguitstap bedraagt 45 euro voor leden en 55 euro voor niet-leden (partners). Deze prijs omvat: inkomgeld, gids voor de voormiddag en gids voor de namiddag, 3 gangenlunch met waters en een glas wijn en een afsluitende drank in het cafetaria.

 

 

Inschrijven

 

Deze activiteit staat open voor alumni en partners

Voor deze activiteit kunnen maximaal 25 personen inschrijven.

 

Inschrijven kan tot 10 april via onderstaande knop en overschrijving van het verschuldigd bedrag (45 euro voor leden en 55 euro voor niet-leden (partners)) op rekeningnummer BE33 7310 4057 2546 met vermelding van Tabloo Dessel en uw naam.


Het restaurant dient op voorhand te weten hoeveel vis (gepaneerde wijtingfilet)  of vleesgerechten (Hongaarse goulash met rundvlees) er moeten voorzien worden.  Gelieve dit bij het inschrijven aan te geven onder opmerkingen bv. 2x vlees of 1x vlees en 1x vis.....

 

Voor deze activiteit kan niet meer worden ingeschreven!


תגובות


bottom of page