top of page

Do. 22 februari – Liberation Garden

Op donderdag 22 februari om 14.00u bezoeken we met de Alumni van Veralim “Liberation Garden” WO II Museum (Koningin Louisa-Marialaan 2 3970 Leopoldsburg).

Wist je dat Leopoldsburg en omgeving de Oosthoek van de Tweede Wereldoorlog vormen?

 

Vanuit Liberation Garden in Leopoldsburg vind je binnen een straal van een uur wandelen, fietsen of rijden de graven van 100.000 gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.

 

In Liberation Garden ontdek je hoe dat komt. Wist je dat tienduizenden Duitse soldaten in het Kamp van Beverlo oefenden terwijl er tegelijk duizenden politieke gevangenen opgesloten zaten? Wist je dat tussen de kanalen rond Leopoldsburg de geallieerde bevrijding dreigde vast te lopen? Dat daarom van hieruit Market Garden werd gelanceerd, één van de meest gewaagde operaties van de Tweede Wereldoorlog? En wist je dat vanuit deze streek ook vliegende waaghalzen nazi-Duitsland de doodsteek gaven?


Liberation Garden brengt de geschiedenis dicht op je huid. Je stapt in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders. Je zoekt dekking tijdens een bombardement, zit in de briefing van een bekende generaal, en vliegt mee in een heuse Spitfire.

 

In Liberation Garden ontdek je wat gewone mensen in buitengewone omstandigheden allemaal meemaken. Die historische personages vertellen je bovendien zelf hun verhaal zodra je hun uitgestoken hand aanraakt.

 

Na het bezoek aan dit boeiende museum (rond 16.00u), gaan we voor koffie en taart of… naar Brasserie La Plazza!


Verplaatsing

 

Bij het afsluiten van de inschrijvingen krijgen de deelnemers een deelnemerslijst, zodat ze eventueel vooraf kunnen afspreken om te carpoolen.

 

 

Inschrijven

 

Deze activiteit is voor alumni en partners. Voor deze activiteit vragen we een bijdragen van 20 € per persoon.


Inschrijven kan tot 15 februari via onderstaande knop en overschrijving van 20 € per persoon op rekeningnummer BE33 7310 4057 2546 met vermelding van Liberation Garden en uw naam.
 

Comments


bottom of page