top of page

Vr. 1 april - Activering langdurig zieken – activering ander HR-beleid?

Wij nodigen jullie graag uit voor een Academy van Veralim over het actuele onderwerp Activering langdurig zieken – activering ander HR-beleid?


11 oktober 2021. In de pers lezen we het volgende: “De Vivaldi-partijen hebben nu ook overeenstemming bereikt over hoe langdurig zieken weer aan het werk te helpen. Zowel werknemers als werkgevers kunnen aankijken tegen sancties.” Het is een van de maatregelen in het kader van de opmaak van de begroting 2022. Re-integratie en activering worden geacht synoniem te zijn voor de aanpak of bestrijding van (te)(langdurige) ziekte-afwezigheid. Langs de ene kant kost dit verzuim veel. Langs de andere kant is er een grote krapte op de arbeidsmarkt. Is dit bestrijding van het profitariaat? De start van de afbraak van sociaal beleid? Hulp aan de langdurig zieken of een bestraffing?

Is dit beleid uitzonderlijk? Of is dit de aangewezen werkwijze? Is het groot aantal langdurig zieken het gevolg van een langdurig ziek HR-beleid? Vele vragen en veel tegengestelde meningen. Nieuw is dat de werkgevers ook kunnen gesanctioneerd worden.


Niet zozeer cijfergegevens zijn het voorwerp van deze uiteenzetting, wel de beleidsplannen. We gaan vooral op zoek naar oplossingen. De deelnemer krijgt praktische tips en richtlijnen. We helpen jou om concreet aan de slag te gaan rond het thema.


Ziekteverzuimbeleid in een breder HR- en bedrijfsbeleid. De beste remedie voor een performante werknemer. Een betere bestaffing zonder bestraffing.

Deskundig advies krijgen we van algemeen directeur Bart Teuwen van Certimed. Hij werkte jaren in Nederland en kan als geen ander een juiste vergelijking maken met ons land. Na de uiteenzetting is er ruime aandacht voor uw vragen.

Een Veralim Academy over de activering van langdurig zieken: een goed medicijn met preventieve werking!

Deze Academy vindt plaats op vrijdag 1 april om 9.00u op de Corda Campus Hasselt, Corda Conference – Corda 1, 1e verdieping, zaal 14.

Het aantal deelnemers voor deze Academy is beperkt tot 30 personen.

Tijdens de activiteit wordt er rekening gehouden met de heersende coronamaatregelen.

Comments


bottom of page