top of page

Vr. 26 april - Academy: "Het fusieproces Bilzen-Hoeselt?"

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Op vrijdag 26/04 om 8u30 nodigen wij u uit voor een Veralim Academy in het stadhuis van Bilzen met als thema “ Het succes van een vrijwillig fusieproces: Bilzen-Hoeselt” 

De Vlaamse Regering stimuleert de vrijwillige fusies van gemeenten. Gemeenten moeten immers zelf overtuigd zijn van de noodzaak om hun bestuurskracht te versterken. Ze kunnen ook het best inschatten hoe dat moet gebeuren. Samenwerken is één optie, fusioneren de meest verregaande. Het Agentschap Binnenlands Bestuur ondersteunt gemeenten die de beslissing tot fusie nemen en begeleidt hen bij de implementatie ervan.


Claudia Swennen (Transitiemanager) heeft de fussie Bilzen-Hoeselt begeleid en geeft graag een toelichting over aanpak, succesfactoren en valkuilen van deze vrijwillige fusieoperatie.


Tom Nulens (Projectleider fusies en regiovorming van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur) brengt een korte bijdrage vanuit zijn ervaring  en schetst ons het bredere Vlaamse plaatje. 


 Programma


  • 8.30u. Ontvangst met koffie en licht ontbijt

  • 8.45u    Welkom door Jos Claesen (wnd algemeen directeur) en Ronald Hoebers (voorzitter Veralim)

  • 9.00u    Claudia Swennen: aanpak, succesfactoren en valkuilen bij de fusie Bilzen-Hoeselt

  • 10.00u  Tom Nulens: beschouwingen over de huidige fusieoperaties en een blik op de toekomst.

  • 10.15u   Discussie en vragen

  • 10.30u   Afronding


Locatie


Raadzaal, stedelijke administratief centrum op het Deken Paquayplein 1,  Bilzen.


Inschrijven


 Deze activiteit staat open voor onze leden en is gratis.  Inschrijven kan via onderstaande inschrijvingsknop en dit tot 18 april.  Als u zelf niet aanwezig kan zijn mag u deze uitnodiging doorgeven aan een eventueel geïnteresseerde collega. 


Voor deze activiteit kan niet meer worden ingeschreven!
Comments


bottom of page